Кой от къде се снабдява с бронз и месинг ?
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Re: Кой от къде се снабдява с бронз и месинг ?
Цък.Проверих в Практикер и Алати май беше и на двете места нямаха нищо цветно,а за другите нямах време.
Ars longa, vita brevis.
В Бриколажа има. Лично съм купувал месингови тръбички. Има и пръти, както и алуминиеви от двете.
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА ЩО Е ГОТОВА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ РАМЕНЕТЕ СИ. Хр.Ботев
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
- sa4mo
Няколко пъти съм предупреждавал за "месинговите"пръчки и тръбички на Бриколаж - всъщност са от неква сбирщайн сплав, не подлежат на отвръщане, отвратни са за огъване и коване - трошат се като че са от захар..не вярвам да е така само в Бургаския магазин, затуй имайте едно на ум.Djigit написа:В Бриколажа има. Лично съм купувал месингови тръбички. Има и пръти, както и алуминиеви от двете.
Със здраве!
Когато човек е глупав,то това е задълго...и когато не знае колко много неща са невъзможни - почва...и ги прави...
Всеки се ражда като другите, обаче умира като себе си

http://sa4moknives.wordpress.com/
Всеки се ражда като другите, обаче умира като себе си

http://sa4moknives.wordpress.com/
- Wolven path forge
И аз се прцаках веднъж да си купя от "Мосю Бриколаж". След като свърши пръчката, изминах още 100м след "Мосю Бриколаж" до един арматурен двор (за плевенчани - на рампата на ж.п. гара) и от там си взех същото количество, само че 3-4 пъти по-евтино.
Аз не съм мързелив, аз съм енергоспестяващ!
За контакт: 0877 687 955 (Viber и WhatsApp)
За контакт: 0877 687 955 (Viber и WhatsApp)
В Bricolage на всякъде са еднакви, внос от франция.sa4mo написа:Няколко пъти съм предупреждавал за "месинговите"пръчки и тръбички на Бриколаж - всъщност са от неква сбирщайн сплав, не подлежат на отвръщане, отвратни са за огъване и коване - трошат се като че са от захар..не вярвам да е така само в Бургаския магазин, затуй имайте едно на ум.Djigit написа:В Бриколажа има. Лично съм купувал месингови тръбички. Има и пръти, както и алуминиеви от двете.
Със здраве!
mrspasov
Днес проверих в склад за нераждаеми и цветни метали за бронз и месинг .Бронз нямаха за месинг ми дадоха следните офенти
шина 600х50х4мм 17.80 лв за брой цена на килограм 13.50лв
шина 600х50х8мм 36.50 лв за брой цена на килограм 14.60лв
По принцип е лист 600х1200 мм режат го с гилотина.
Офертата добра ли е?
Офертата добра ли е?
vesko написа:Днес проверих в склад за нераждаеми и цветни метали за бронз и месинг .Бронз нямаха за месинг ми дадоха следните офенти
Офертата добра ли е?
На мен цената ми се вижда добра. Ако може дай координати-може и на Л,С.
Аз купих последно месинг 8мм и 5мм за 17,60лв на кг като за стотинките не съм на 100%.vesko написа:Днес проверих в склад за нераждаеми и цветни метали за бронз и месинг .Бронз нямаха за месинг ми дадоха следните офенти
Офертата добра ли е?
Faber est quisque suae fortunae
Забравих да напиша че цените са без ДДС око е без фактура това са цените с фактура плюс ддс.Трябва да купя една шина да видя кокво е качеството.
+1asenvr написа:vesko написа:Днес проверих в склад за нераждаеми и цветни метали за бронз и месинг .Бронз нямаха за месинг ми дадоха следните офенти
Офертата добра ли е?
На мен цената ми се вижда добра. Ако може дай координати-може и на Л,С.

Назаем давай толкова, колкото си сигурен, че няма да ти върнат.
Днес купих една шина 600х50х4мм но вместо за 17.60 лв за 19.60лв но това не беше най лошото когато ми я претеглиха излезе 1 килограм ![]:-> ]:->](./images/smilies/aq.gif)
Иначе месинга е руски отрязох лента от 2 см стегнах я на менгемето и започнах да я огъвам наляво и надясно счупи се на 10 огъване "5 в едната посока и 5 в другата".
![]:-> ]:->](./images/smilies/aq.gif)
Иначе месинга е руски отрязох лента от 2 см стегнах я на менгемето и започнах да я огъвам наляво и надясно счупи се на 10 огъване "5 в едната посока и 5 в другата".
Значи не е калена.
Ако беше калена щеше да се счупи по рано.

http://tinkoknives.com/ - за ножари
Тинко колеги са писали че месинговите тръбички от Брикулаж са с лошо качество и били много чупливи затова го подложих на този тест .
4 мм. се чупи ако е 0,4 мм. повечко се огъва. Не ми се вързвай то зависи и колко си го огъвал. Това не е атестат за качество. При нас няма нужда да се огъва.
http://tinkoknives.com/ - за ножари
- Тошко
Фитата от Бриколаж не стават за нищо,но тръбичките им са идеални мисля.За месинговите става въпрос.
Пробвал съм тръбичка да и направя конус и да видя кога ще се спука.Спуква се на 9мм. а нужният конус за темляк не мисля че надхвърля половин милиметър.
Пробвал съм тръбичка да и направя конус и да видя кога ще се спука.Спуква се на 9мм. а нужният конус за темляк не мисля че надхвърля половин милиметър.