Tormek T8 - DVD с инструкции.

Мястото за лаф-мохабет, и други теми.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
Shreek
Мнения: 32
Регистриран на: 25 Сеп 2017, 20:06
Местоположение: София и задполярието

Tormek T8 - DVD с инструкции.

#1 Мнение от Shreek » 09 Ное 2020, 21:56

Загледах се тия дни в последния модел на Tormek. Поне аз не зная да има по-нов от Т8. В списъка на нещата, които се доставят с машината пише и диск с инструкции.
Ще поровя тия дни в нета, ако успея да го намеря да изгледам някои неща. Интересно ми е някои инструменти към въпросната машина за какво точно служат и как се ползват, и ако някой случайно е търсил и знае къде може да се изгледат тези видеоматериали - ще се радвам да постне линк.
А ако аз ги намеря първи - аз ще постна линк към каквото намеря.

Shreek
Мнения: 32
Регистриран на: 25 Сеп 2017, 20:06
Местоположение: София и задполярието

Re: Tormek T8 - DVD с инструкции.

#2 Мнение от Shreek » 11 Ное 2020, 03:43

https://www.tormek.com/uk/en/accessorie ... glemaster/

Шведите се оказват много културни хора, за разлика от доста представители на бившия социалистически блок. Има качено огромно количество видеоматериали, съпроводени с подробни обяснения и с показани типични възможни грешки. С риск да раздразня някои хора, което определено не ми е цел, ще потвърдя едни думи, които много дразнеха и мен, преди да поживея на запад. "Балкански манталитет" Тези думи описват от А до Я опита ми с търсене на информация от държавни предприятия и неголеми частни организации в България. Имал съм моменти, когато съм се молил за малко техническа информация и не съм получавал. Без да броим ужасната организация на част от сайтовете, в които категориите са тотално омешани.

Надявам се да не броите този коментар като хейтърски, макар да не крия колко криво ми стана, като си спомних някои свои преживявания с мои опити за закупуване на неголеми количества материали от продукцията на наши предприятия. И за това как от някои предприятия не можах да получа дори информация за списъка на техните дилъри, за да мога да купя например 5 или 10 килограма проводник от определен тип, а не 180 или 220 килограмова макара.

Публикувай отговор