Може да ставам досаден .. ама не мога да трая пак
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Re: Може да ставам досаден .. ама не мога да трая пак
xstasy
http://forthenature.org/news/2244
Ето ти становище по точки да не го пиша аз .. на същото мнение съм,
вчера обещах.
Който го интересува да чете, който иска целия проекто закон а не извадки ..да казва ще го постна.
http://forthenature.org/news/2244
Ето ти становище по точки да не го пиша аз .. на същото мнение съм,
вчера обещах.
Който го интересува да чете, който иска целия проекто закон а не извадки ..да казва ще го постна.
mrspasov
Колегаааа 
Ясно, нямам шанс да ви накарам да прочетете закона и на тази база да имате обективно мнение.
По-лесно е да цитирате думите на хора, които имат материален интерес от случващото се.
Ей това е големият проблем на природата - падаме си по лесните мерки, не по правилните.
Лесно е да отидеш да пиеш бира на Орлов мост и да гледаш сейр - трудно е да отидеш на общественото обсъждане на закона.
Лесно е да прочетеш какво са написали приятелите във фейсбук - трудно е да прочетеш 4 страници закон, за да знаеш реално какво пише.
Лесно е да викаш "Никакви хотели" - трудно е като почине дядо ти да не му продадеш къщата за хотел, за да си купиш БМВ.
..и т.н.
..ами.. хубаво!

Ясно, нямам шанс да ви накарам да прочетете закона и на тази база да имате обективно мнение.
По-лесно е да цитирате думите на хора, които имат материален интерес от случващото се.
Ей това е големият проблем на природата - падаме си по лесните мерки, не по правилните.
Лесно е да отидеш да пиеш бира на Орлов мост и да гледаш сейр - трудно е да отидеш на общественото обсъждане на закона.
Лесно е да прочетеш какво са написали приятелите във фейсбук - трудно е да прочетеш 4 страници закон, за да знаеш реално какво пише.
Лесно е да викаш "Никакви хотели" - трудно е като почине дядо ти да не му продадеш къщата за хотел, за да си купиш БМВ.
..и т.н.
..ами.. хубаво!
Колега държиш се все едно ти имаш интерес.xstasy написа:Колегаааа
..и т.н.
..ами.. хубаво!
http://www.strategy.bg/PublicConsultati ... -BG&Id=484
Ето ти всички промени .. като си чел
ги съпостави със старите точки, намери вратичките и дай да спорим.
Не се прави на разбирач ами си признай, че закона е написан многозначно и може да се тълкува поне по 4 начина.
Ти го тълкуваш по начина в който вярваш ...аз не го тълкувам защото това е работа на други хора, аз само знам, че той не е прозрачен, написан е неразбираемо .. и в него се крие обезлесяване на българските планини с цел ДОзабогатяване на 10 човека.
1
Обичам бира да , и ще си я пия кудето искам. Освен,че гледам сеира съм част от сеира и имам изявено гражданско мнение. - ако ти си на обратното и си PR организирай си хората, които мислят като теб и си пийте бира и вие.
2
Закона е 8 страници ..и съм ги чел и стария и новия и 2 те точки които променига преди 2 месеца и позволиха да се строят в НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВЕ
сгради за общо ползване , какъвто е статута на МОЛОВЕ и КИНА .
3
Нямам дядо , нямам наследство и нямам BMW ..всичко, което имам на гърба си съм си го изкарал с тия две ръце, и работя като общ работник от 13 годишен.
mrspasov
Вас двамата ш'ви збера на по бира щот' след още една странцица ш'си създадете много погрешно вчепетление един за друг. 

"Всеки го влече чуждата материа и материално деба."
Абе няма такова нещо .. ма за бирата как ще се скараме кой да я плащаVesKoz написа:Вас двамата ш'ви збера на по бира щот' след още една странцица ш'си създадете много погрешно вчепетление един за друг.

mrspasov
хахахахаха
няма да се караме, защото ще се съгласите да съм аз 

забравиxstasy написа:хахахахаханяма да се караме, защото ще се съгласите да съм аз
mrspasov
Веско го признавам за отявлен природозащитник с доказан принос - изминава човекът по 5 хиляди километра годишно с колелото, с което спестява 725 ТОНА въглероден окис годишно... представяте ли си какво бълва един ТИР?!
Аз даже още по - добре го познвам ..защото знам колко може да унищожи от това вредно - радиоактивно вещество БИРАxstasy написа:Веско го признавам за отявлен природозащитник с доказан принос - изминава човекът по 5 хиляди километра годишно с колелото, с което спестява 725 ТОНА въглероден окис годишно... представяте ли си какво бълва един ТИР?!
mrspasov
- Black Wolf
- Обратна връзка:
xstasy, ти специалист по PR ли си? Ако да... всичко е ясно.
Не се обиждай, ама професионалните изкривявания са характерни за много професии.

Не се обиждай, ама професионалните изкривявания са характерни за много професии.

Това съм завършил.. вече не работя това, но пък дълги години гледах от първи ред как се организират такива неща - затова толкова се запалих да ви убеждавам да четете, а да не вярвате на ленински лозУнги..Black Wolf написа:xstasy, ти специалист по PR ли си? Ако да... всичко е ясно.![]()
-
Значи имаме една планина, едни гори.
Нулата е Концесионерът - Тоз пич или фирми дето ще са облагодетелствани.
После ще има фирма дето ще сече и извозва дървеният материал - още един облагодетелстван.
После ще има фирма която ще се занимава с окабеляване и поставяне на стълбове - облагодетелстван.
Трета фирма която евентуално ще се занимава с транспорта на едно или друго - облагодетелстван.
Може още една фирмичка за нещо... Поддръжка на инсталациите - облагодетелстван.
Хипотетично това са работни места. Реалистично - работни места за фирмите на "наши" хора.
Помните ли протестите против горивата? А в момента колко струват горивата? Тогава къде вечеря Борисов? Наскоро къде ще се открива нова мощност... в Лукоил? Заради коя компания от няколко седмици няма тролеи в Бургас?
Добре дошли отново на бъбречните и белодробни заболявания за всички в Бургас.
ама кога стана ясно всичко това?
И какво получи държавата в замяна на всичко това? Общината получи ПОДАРЪК Дома на нефтохимика и обещание за няколко хиляди работни места. А Бойко, колко точно е взел - хората изчисляващи комисионните на 1,5 милиарда още мълчат... Ма понеже сме евтини гъзове - Сигурно в най-добрият случай 10%...
Инвестиция = Продажба на парче от държавата. 
Нулата е Концесионерът - Тоз пич или фирми дето ще са облагодетелствани.
После ще има фирма дето ще сече и извозва дървеният материал - още един облагодетелстван.
После ще има фирма която ще се занимава с окабеляване и поставяне на стълбове - облагодетелстван.
Трета фирма която евентуално ще се занимава с транспорта на едно или друго - облагодетелстван.
Може още една фирмичка за нещо... Поддръжка на инсталациите - облагодетелстван.
Хипотетично това са работни места. Реалистично - работни места за фирмите на "наши" хора.
Помните ли протестите против горивата? А в момента колко струват горивата? Тогава къде вечеря Борисов? Наскоро къде ще се открива нова мощност... в Лукоил? Заради коя компания от няколко седмици няма тролеи в Бургас?
Добре дошли отново на бъбречните и белодробни заболявания за всички в Бургас.

И какво получи държавата в замяна на всичко това? Общината получи ПОДАРЪК Дома на нефтохимика и обещание за няколко хиляди работни места. А Бойко, колко точно е взел - хората изчисляващи комисионните на 1,5 милиарда още мълчат... Ма понеже сме евтини гъзове - Сигурно в най-добрият случай 10%...

МОЯТ ЛЪК - Българският форум за лъкове от естествени материали
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
едит: Като гледам MrSpasov и xstasy показват различни проекто-закони. Реално приетият не видях.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/ ... gorite_za/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/ ... gorite_za/
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА ЩО Е ГОТОВА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ РАМЕНЕТЕ СИ. Хр.Ботев
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
-
- Обратна връзка:
Ква стана ся? Мирослав Найденов обеща да премахнат текста, който позволява безконтролна сеч и т.н.xstasy написа:Колегаааа
Т.е тези дето не били чели закона според теб, се оказаха прави. Кво ли ша стане, ако вземат да го прочетат тоя закон?
...я да видим?
1. Забранява се да се секат гори до 20 декара от собствениците им
2. Забранява се да се секат дървета в речните корита, за да се разчистват
3. Като се сече гора с цел бизнес, то е разрешено само до нивото на естествен прираст
Изглежда глобална победа и те разбирам защо си изпъчил гърди, все едно си бил и ти на митинга, НО:
1. То и сега не собствениците си секат горите, а циганите и дървената мафия - промишлен дърводобив не се прави на 20 декара, а дядото за да си насече дърва за зимата ще даде рушвет и ще се сече държавна гора - ама то винаги си е било така..
2. Досега се искаха куп документи и оценки, за да ти разрешат да отрежеш препречило коритото дърво. Честито, това не е променено, ама голям праз като и преди и сега това може да се направи само от общинска фирма
3. По-бе-даааааа! Упс... а колко е това ниво? Ммм, сетих се - колкото дадеш - както досега. Гората е предимно дребна частна собственост и като забраниш на хората да я секат, то на хартия прираста е огромен - съответно сечеш на воля! А дребните собственици и без това никога не са искали да я секат.
..знаеш ли колега какво е Пирова победа
хубаво е да се четат не само заглавията по вестниците.
Не е променена основната точка за промяната на предназначението - не е проблем да се махне и тя, но това значи да си ограничим сами зимния туризъм. И това не е проблем, зашото ние от туризъм не разбираме особено.
P.S. излиза, че защитавам някакъв закон, за който всъщност въобще не ми пука, защото не законите, а хората и манталитета са заплахата за Природата.. затова адмирирам протеста, адмирирам хората да се интересуват, адмирирам гражданското общество и най-вече ИНФОРМИРАНИЯ ИЗБОР.
А ако искате да опазите Природата си събирайте боклука след протестите и след пикник. Малките стъпки често водят до големи резултати.
1. Забранява се да се секат гори до 20 декара от собствениците им
2. Забранява се да се секат дървета в речните корита, за да се разчистват
3. Като се сече гора с цел бизнес, то е разрешено само до нивото на естествен прираст
Изглежда глобална победа и те разбирам защо си изпъчил гърди, все едно си бил и ти на митинга, НО:
1. То и сега не собствениците си секат горите, а циганите и дървената мафия - промишлен дърводобив не се прави на 20 декара, а дядото за да си насече дърва за зимата ще даде рушвет и ще се сече държавна гора - ама то винаги си е било така..
2. Досега се искаха куп документи и оценки, за да ти разрешат да отрежеш препречило коритото дърво. Честито, това не е променено, ама голям праз като и преди и сега това може да се направи само от общинска фирма
3. По-бе-даааааа! Упс... а колко е това ниво? Ммм, сетих се - колкото дадеш - както досега. Гората е предимно дребна частна собственост и като забраниш на хората да я секат, то на хартия прираста е огромен - съответно сечеш на воля! А дребните собственици и без това никога не са искали да я секат.
..знаеш ли колега какво е Пирова победа

Не е променена основната точка за промяната на предназначението - не е проблем да се махне и тя, но това значи да си ограничим сами зимния туризъм. И това не е проблем, зашото ние от туризъм не разбираме особено.
P.S. излиза, че защитавам някакъв закон, за който всъщност въобще не ми пука, защото не законите, а хората и манталитета са заплахата за Природата.. затова адмирирам протеста, адмирирам хората да се интересуват, адмирирам гражданското общество и най-вече ИНФОРМИРАНИЯ ИЗБОР.
А ако искате да опазите Природата си събирайте боклука след протестите и след пикник. Малките стъпки често водят до големи резултати.