С дипломата можеш да ходиш и по международни изложения и сбирки. Иначе не те бръснат за слива. Ето една причина - бюрокрация.
Много комплексен проблем извади на дневен ред, Митак. Недостъпността вече и аз я разбирам, защото от много време и аз съм така. Поръчки не поемам, особено за копия на каквото и да било, защото това е доста времеотнемащ процес изискваш повече усилия и отделено време дори да само да вникнеш в концепцията на модела. (Сега ще кажеш - 'кво има да му се вниква па толко на модела.

) Да направиш твой модел на който си му изчистил дизайна, начина на изработка и кусурите е едно. Да направиш модел, който някой друг е измислил и е един вид репрезентира името му е доста по-трудно и леко нетактично. Правил съм го, всички ножоправещи са го правели, но в един момент ти писва да угаждаш на клиенти с различни вкусове и решаваш да правиш това, което ти харесва като дизайн и концепция и което е по-важно, да правиш твои модели. Така си утъпкваш собствената пътека, а не да си копир-майстор ( много як термин

). Изречението "Оня майстор дето копира .......... много добре работи." не звучи добре. Така, че ако сте харесали дизайн на някой ножар по света - поръчайте си от него. Митак, ти добре си си извел решението на проблема.