Тактически фенер Amutorch XT45 Gen2 с диод SBT90.2 - мини ревю

Всичко, което ви е нужно за по-доброто пребиваване сред природата.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
Marto.L
Мнения: 155
Регистриран на: 13 Мар 2018, 21:02

Тактически фенер Amutorch XT45 Gen2 с диод SBT90.2 - мини ревю

#1 Мнение от Marto.L » 09 Фев 2021, 12:56

Amutorch XT45 e добре конструирания и много мощен тактически фенер.
Преките му конкуренти с диод Luminus SBT90.2 са Astrolux FT03S който е по - голям на размери, Lumintop X9l който се оказа че само името му е голямо, Nightwatch NI40 който имаше доста проблеми и всъщност вече не се предлага изобщо. Има много скъпи марки които предлагат фенери с този диод но са много големи, Convoy също ще имат скоро, но ще бъде с три или четири батерии, което директно означава че ще бъде много далеч от компактен фенер.

В случая на Amutorch XT45 говорим за фенер с размерите на Convoy C8+, обаче с 5500 лумена на турбо режим и 691 метра далекобойност по ANSI.

Размерите на този фенер са 45мм диаметър на главата, 141мм дължина, 26мм диаметър на тубата за батерията и 30мм диаметър на капачката. Тежи само 163 грама(без батерията, с батерия около 240 грама). В тези размери дава на турбо режим 5500 лумена за 30 секунди, сваля на 2000 лумена след още 3 минути! Като може да се рестартира турбо режима няколко пъти преди да загрее много. Което е изключително добро постижение откъм охлаждане. Високия режим е от 900 лумена и на него може да свети с една батерия 2 часа и 10 минути. Рефлектора е дълбок и гладък, стъклото е с антирефлекторно покритие, тялото е изработено от алуминиева сплав с анодизация. Има 5 групи режими като е възможна потребителска настройка на която група се предпочита да се използва. Главата на фенерчето има 11 малки ребра и едно голямо охладително ребро. С този дизайн охлаждането на фенера е много ефективно заради мощността която трябва да разсейва. Тубата има много добро оребрение за по - добър захват, в комплекта има и тактически гумен пръстен. Има един о-ринг резервен в комплекта, както и много добър калъф, също и каишка за ръка. Фенерчето има възможност да стои изправено на капачката си. Водоустойчиво е IPX8 което означава потапяне на 2 метра под вода за 30 минути. Фенерчето използва една високоразрядна батерия 21700.

За турбо режима от 5500 лумена има далекобойност от 691 метра до лунна светлина. На турбо режима се равнява по мощност и далекобойност с много по - големия на размери Astrolux FT03 с диод XHP50.2(4300 лумена, 735 метра по ANSI). Управлението на фенерчето се осъществява с един механичен reverse switch като пълно натискане е за включване/изключване, полунатискане е за избор на режимите, двойно бързо полунатискане е турбо режима от 5500 лумена, тройно бързо полунатискане е строуб режима. Температурата на светлината е 5700к, този диод не се предлага с друга. Но все пак не е студено бяла.

Режимите на светене са много добре разпределени, използва последно поколение драйвер и най - мощния наличен диод на пазара в момента - SBT90.2. Общо взето единственият недостатък на този фенер може да се каже че е евентуално цената и това че главата е лепена за да не се отваря. Не се предлага официално в България. Всичко написано се отнася за втория бач или версия на фенера. Първата версия имаше проблеми с термоконтрола, втората версия е на таймер и поддържа лумените си като по часовник ;)

Малко снимки на фенерчето, не са мои защото наличния ми е продаден, но все пак какво е ревю без снимки:

Изображение

Изображение

Големина в сравнение с други модели фенери:
Изображение
Изображение

Снимка как свети:
Изображение

Фенера може да се купи от онлайн магазините навън или у нас:
https://www.olx.bg/ad/takticheski-dalek ... kwGXqbqz_o

Публикувай отговор