Втори опит за нож, смело напред

Или галерия за ръчно направени от Вас ножове, кании, дръжки и всичко свързано.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук! :)

Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Съобщение
Автор
toshev.knives
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Сеп 2020, 00:20

Втори опит за нож, смело напред

#1 Мнение от toshev.knives » 09 Сеп 2020, 00:30

Здравейте :)

Споделям снимки на втория ми нож, вдъхновен от колегата Т.Тодоров, надявам се е жив и здрав. За съжаление нямам лентов шлайф и всичко се шкури и пили на ръка. Стоманата е 1,4034 . За трети нож мисля да използвам брезата предлагаща се при Тинко за дръжка и отново 1,4034 за острието. Мисля да използвам и вече излят гард, да ми спести малко ядове. Дайте ми съвет за брезата, дали има нужда от стабилизиране или е достатъчно мат лак и полиране накрая с "compounder".

Линкове към снимките :

https://ibb.co/R9jWgfc
https://ibb.co/rb3gk62
https://ibb.co/xJKqn0W

Аватар
chikov
Мнения: 354
Регистриран на: 08 Мар 2012, 19:00
Местоположение: Карлово

Re: Втори опит за нож, смело напред

#2 Мнение от chikov » 09 Сеп 2020, 08:36

Като втори нож изтлежда добре! Е малки изключения има. Ако аз го бях направил този нож , първо бих изтънил повече режещата част на острието дори и само с флекса за да има по голям ряз. За формата е добре. Когато разпробиваш гарда е по добре с по тънка бургия и после с пилата за да го напасваш без хлабини. Това предава още по добър вид на ножа. Дръжката също бих направил без този разделител на пръстите и то особено в средата. Можеше да е само леко коремче и веднага щеше да се усеща по добре в ръката. Такъв делител по добре става между първия и втория пръст и то по тесен. Колкото е по широк повече се усеща неприятно между пръстите и става по неудобен. Когато пипнеш нож от първия път дрябва да внесе комфорт в ръката което го прави по удобен за ползване. Успех! *THUMBS UP*

Публикувай отговор