Хобито е най голямото майсторство- ножовете на Янко
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!
Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!

Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Хобито е най голямото майсторство- ножовете на Янко
Ас сьм Янко
Вижте сега мойте ножове направени от качествени материали
- Прикачени файлове
-
- дамастел ав
орехова дрьжка - Picture 002.jpg (165.06 KiB) Преглеждано 13135 пъти
-
- стомана х90CrMov18
този е кован от Дядо Благо - Picture 021.jpg (153.67 KiB) Преглеждано 13135 пъти
-
- стомана х90CrMov18
стоманата е клепана на студено - Picture 038.jpg (195.33 KiB) Преглеждано 13135 пъти
Re: Хобито е най голямото майсторство
Здравей, Янко.
Подозирам, че на никого тук няма да му стигне като информация израза "качествени материали" Не си ли забелязал, че ние "краставите" обичаме да се чешем дълго и обстоятелствено с всякакви подробности? Тъй че, не ни лишавай от удоволствието. Давай по-подробно. Не се стеснявай.
Подозирам, че на никого тук няма да му стигне като информация израза "качествени материали" Не си ли забелязал, че ние "краставите" обичаме да се чешем дълго и обстоятелствено с всякакви подробности? Тъй че, не ни лишавай от удоволствието. Давай по-подробно. Не се стеснявай.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
Браво Янко и добре дошъл .Доста добре си се справил, третото острие ти ли го кова? А и дръжките са хубави.
Добре дошъл.
Добри ножове , най ми допада втория като композиция острие дръжка. Различен стил, браво

Здравей и добре дошъл
Интересни са ножовете

Интересни са ножовете

- RAZORBLADE
- Обратна връзка:
Дамаския е от неръждаемия дамаск на Дамастийл. х90CrMov18 е като форумната 1.4112 или 440B.
Янко,много добре изглеждат. Кажи повече - закалката, дръжките как правиш остриетата, освен дедовото. На тантоподобното как си изкарал хамон да има? Предполагам с полирането нещо.
Янко,много добре изглеждат. Кажи повече - закалката, дръжките как правиш остриетата, освен дедовото. На тантоподобното как си изкарал хамон да има? Предполагам с полирането нещо.

Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........
http://nikovknives.com/

http://nikovknives.com/

- Black Wolf
- Обратна връзка:
Т.е. какво значи качествени материали?янко написа:Ас сьм Янко

янко сьм благодаря на всички колеги за мнението
Сигурен сьм че всички имат добьр вкус кьм ножовете
Тьрся нещо което е само бьлгарско и няма аналог другаде
Нямам много време за писане затова ще отговарям избирливо
Третото острие сьм го ковал от лист който аз го режа
кова го на студено макар че 2 пьти ми се пука и скьсявам
острието но това което остава става супер
закалявам го вмасло макар че стоманата има 1% молибден
става като стькло чуплив после го слагам вьв фурната на 300
за 3 часа.
Стоманата е супер но за мен има най добро в нераждавейката
Това е дамастел ав
Имам го и ви казвам вече 3 месеца не се е затьпил аз си го ползвам
Влакнестата структора на острието позволява да реже като трион
Не сучайно световните фирми предлагат назьбени остриета точени
на лазар
А дамастел се точи нормално а има назьбено острие
Ето това е еликсира на твьрдо и меко.Мекото се изхабява остава твьрдото.Принципа на самозаточването ,назьбеното острие.Извинявайте за скучната беседа но е истина.
кова го на студено макар че 2 пьти ми се пука и скьсявам
острието но това което остава става супер
закалявам го вмасло макар че стоманата има 1% молибден
става като стькло чуплив после го слагам вьв фурната на 300
за 3 часа.
Стоманата е супер но за мен има най добро в нераждавейката
Това е дамастел ав
Имам го и ви казвам вече 3 месеца не се е затьпил аз си го ползвам
Влакнестата структора на острието позволява да реже като трион
Не сучайно световните фирми предлагат назьбени остриета точени
на лазар
А дамастел се точи нормално а има назьбено острие
Ето това е еликсира на твьрдо и меко.Мекото се изхабява остава твьрдото.Принципа на самозаточването ,назьбеното острие.Извинявайте за скучната беседа но е истина.
Аз явно съм от тези с лош вкус , но смятам че към декорацията на ножовете трябва да се отнесеш по серезно , това че ще има разни чертички , точици, чвъчки , шаренийки не прави ножа етнически или красив .янко написа:янко сьм благодаря на всички колеги за мнението
"Древние знали намного меньше нас, но гораздо больше понимали"

здравей приятелюHof написа:Аз явно съм от тези с лош вкус , но смятам че към декорацията на ножовете трябва да се отнесеш по серезно , това че ще има разни чертички , точици, чвъчки , шаренийки не прави ножа етнически или красив .янко написа:янко сьм благодаря на всички колеги за мнението
не дьржа да е етнически нито красив
просто виж успокой се и ми кажи твойто истинско мнение
Evgeni Ot teb трябва да се уча благодаряevgeni написа:Здравей и добре дошъл![]()
Интересни са ножовете
за дьрворезбата
Майтапчияянко написа:здравей приятелюHof написа:Аз явно съм от тези с лош вкус , но смятам че към декорацията на ножовете трябва да се отнесеш по серезно , това че ще има разни чертички , точици, чвъчки , шаренийки не прави ножа етнически или красив .янко написа:янко сьм благодаря на всички колеги за мнението
не дьржа да е етнически нито красив
просто виж успокой се и ми кажи твойто истинско мнение

Аз съм много спокоен човек . Не съм ти и приятел. А от Evgeni наистина трябва да се учиш . А истинското ми мнение го казах вече .
Ако искаш конструктивна критика , ще се опитам да ти обясня какво именно ме притеснява . Виж тук:
http://www.winklerknives.com/knives.asp?id=11
Това е добър пример за това как със вкус , традиция и майсторлък се правят страхотни ножове. И там има много детайл но той стои като част от общото, а твоите са хаотични , необмислени липсва им идея и хармония. Аз съм художник не ножар , но от естетика малко разбирам, доста години, мисъл и труд съм посветил на това . Затова съвсем спокойно те съветвам да мислишповече над дизайна , отделните елементи не помагат , детайлите колко и да са хубави понякога -развалят цялостното впечатление и де факто обезличават самия предмет , защото не работят за него и всичко живее отделен живот.
Не се обиждай , а го въсприеми като конструктивна и добронамерена критика или вообще не го въсприемай ако мислиш че това което ти казвам са глупости. Жив , здрав и успехи

- Black Wolf
- Обратна връзка:
Хоф, не всеки е професионален художник (като теб)... 

Няма нужда и без това е пълно с художници в БГBlack Wolf написа:Хоф, не всеки е професионален художник (като теб)...