И аз направих нещо
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!
Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!

Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Re: И аз направих нещо
Този отива подарък ....ШХ15 , месинг , брезова кора , лек конвекс.

Една Мора Робуст с нова дръжка и едно киридаши от ШХ15 :

Киридашито е маалко по-големшко : 17см с острие 5.5см , но модела поне на мен ми е доста удобен в ръката.

Киридашито е маалко по-големшко : 17см с острие 5.5см , но модела поне на мен ми е доста удобен в ръката.
Още едно от любимата ми стомана ШХ15 : Обща дължина 210мм , острие 96мм . Медни втулки , като дървото(някакво бг е ) влиза в предната , след това има гайка преди задната , която е запълнена със стърготини и лепило и накрая занитено .Не знам дали стана ясно какъв е монтажа , на снимката се вижда по-добре . Скоса е конвекс , не можах да го наточа добрепонеже си порязах пръста

Стомана : 80CrV2 с дебелина 3.5мм. Закален и отвърнат за 58-60 ед. Конвекс скос - незаточен .
Обща дължина 235мм, острие към 120мм.

Обща дължина 235мм, острие към 120мм.

Изглежда добре,а дръвцето какво е?И ако тестваш ще споделиш ли мнение за стоманата,че и аз мисля да направя няколко къстама от нея. 

Дървото е или ебиара или ироко а стоманата си е обикновенна - като масовите остиета на Лаури и Полар . Абе за дялкане на дърво е супер !
Леко ножче : стомана ШХ15 , обща дължина 220мм. Острие : 108мм. Дебелина 3мм.
Дървото на дръжката е някакво българско!?
Скоса е фин конвекс и се заточи доста добре с финна Индия и после шкурка 1200 .

Дървото на дръжката е някакво българско!?
Скоса е фин конвекс и се заточи доста добре с финна Индия и после шкурка 1200 .

Добре изглежда. 

Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
Дадох го на приятел ловджия да го пробват в дружинката
За мен ще са важни отзивите , че ако трябва да знам какви корекции да правя !

Острие Лаури Карбон 95 ,стомана 80CrV2 ,дебелина 3мм. Дръжка - брезова кора и ебиара.