Стефан Чаков
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!
Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!

Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Re: Стефан Чаков
Много интересно ми стана защо оставя нарочно остриетата криви преди закалка при такава дебелина на заготовката
Много интересно видео. Жалко , че не знаем японски
Мисля че ги изкриви преди да ги закали, за да контрира изкривяването от 2та различни слоя стомана.

Мисля че ги изкриви преди да ги закали, за да контрира изкривяването от 2та различни слоя стомана.
-

Първи опит за изковка на кистен-височина 60мм,диаметър 25мм,отвора на халката е около 10мм,тегло 142грама.Всичко е правено на ръка с чука и наковалнята ако не броим няколко тръквания с пилата

Браво за какво служи това 

-

Това е бойната глава на оръжието ,закрепва се на ремък или дръжка с верига.Имало е и по-леки варианти с тегло до 30 грама които са се закрепвали на края на бича и се нарича вълкобой.Служели са за лов на вълци и самоотбрана.
Много яко 

- kniveslab
Поздрав от Боздуганово!
Много яко за боздуган поздрав от Боздуганово...kniveslab написа:Поздрав от Боздуганово!

-
Един нов кистен,може би първия изработен по оригиналната технология от средновековието насам.Обща дължина 67см,дължина на втулката 17см диаметър 3см и нещо,за веригата съм използвал бетонно желязо ф6 и има 6 ковашки заварки и едно запояване с месинг,тежеста е дълга 10на санти и е правена от парче шина от стар креват,отворите са пробивани с пробой в горещо състояние,всичко е правено на огнището с подръчни материали както е било едно време.
,
,
,
,
,

- RAZORBLADE
- Обратна връзка:
Страхотно. Ще ми е интересно да се види как се заварява с месинг на огнището. Снимайте със сина другия път.
Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........
http://nikovknives.com/

http://nikovknives.com/

-
Нищо особено,поръсва се с боракс отвътре слага се пластинка от мед месинг или бронз и се нагрява до разтопяване
.
.
Юнак за бой се готви!Браво,Стефко!
За да стане трябва или да са застъпени двете пластини или много добре напаснати челно. Остане ли фуга е голяма мъка. 

Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
-

Това е от днеска,чакмаците са по поръчка.

Бай Стефане, за кой ли път чета темата ти, голям Човек си.