Самоделни ножчета
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!
Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!

Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Re: Самоделни ножчета
Много добре седи! Благодаря!
Весела Коледа на всички,бъдете живи и здрави.
Финиширам годината с проект ловни ножове,,Близнаци” изработени от стомана N690co с ТО Tinko 58-59hrc.
Обща дължина 220мм,а само клиновете 100/35/3.7мм,финиширани на шкурка Р320.Дръжките са изработени от оксидиран гард от неръждавейка,фибър,месинг,зъб от африканско брадато прасе и американски клен на единия и палисандър на другия нож.Кания от 4мм телешки бланк.Тегло на ножа с и без кания 290гр/180гр.
Приятно посрещане на новата година.

Финиширам годината с проект ловни ножове,,Близнаци” изработени от стомана N690co с ТО Tinko 58-59hrc.
Обща дължина 220мм,а само клиновете 100/35/3.7мм,финиширани на шкурка Р320.Дръжките са изработени от оксидиран гард от неръждавейка,фибър,месинг,зъб от африканско брадато прасе и американски клен на единия и палисандър на другия нож.Кания от 4мм телешки бланк.Тегло на ножа с и без кания 290гр/180гр.
Приятно посрещане на новата година.

Изглеждат добре! А и си станал грамотен
Чудеса стават на Коледа!!!

Целта оправдава средствата
Много ме кефят ножчетата.Браво.
Митко може би така ми се превижда но мисля че дръжката в задния край е вирната на горе и разваля линията на ножа. Но пък канията си я пипнал.
Готино ножчемитко_990 написа: ↑24 Фев 2020, 21:06Малко да си вдигна темата.
Сефтето за тази година.
Стомана n690co закалена с крио на 60-61еденици от Тинко.Финиш на острието груба полировка и обща дължина на ножа 285мм.
Острие 158/36/3.7мм и дръжка от неръждавейка,желязно дърво и трънка.
Кания телешки бланк 3.5мм
![]()

Благодаря 

Хубав е станал ... и канията хубава, ама не виждам да има ухилено личице - изтървал си го

Това и аз го забелязах...Ножа и канията са супер.