Машина тежък тип за кожа.

Какво е нужно в работилницата за да правим ножове.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Правила на форума
Във "Машини и инструменти" се обсъждат всички машини, инструменти и приспособления, необходими за ножарството.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Съобщение
Автор
El Fuego
Мнения: 43
Регистриран на: 04 Фев 2011, 11:14
Местоположение: София

Re: Машина тежък тип за кожа.

#16 Мнение от El Fuego » 01 Мар 2019, 15:45

От този Tippmann Boss доста се оплакват американците.

Защо не пробвате с Dürkopp Adler или Juki от българските им представители?

bbs_volk
Мнения: 98
Регистриран на: 01 Юни 2012, 22:35
Местоположение: Благоевград/Лом

Re: Машина тежък тип за кожа.

#17 Мнение от bbs_volk » 05 Ное 2019, 11:27

Ровейки из форума случайно попаднах на тая тема, та реших да споделя какво стана с машината.

Много експерименти, повечето неуспешни. От тях научих че с плетен конец (който явно е само за ръчен шев) не става. Също така не трябва да е парафиниран/ намазан с восък както при шиенето на ръка. Трябва си да е осукан конец за шевни машини.
Та изкарвах машината от кашона веднъж на няколко дни, опитвах различни неща с часове, и все на се получаваше. Мненията по форумите за този BOSS са или уникална или уникален боклук, който още повече ме озадачи. Зимния период имах много работа и не я бях вадил с месеци. Една неделя се сетих за нея, изкарах я и с ужас установих че я е нападнала ръжда. Почистих внимателно, полях богато с масло и реших да я махам. Струваше не малко пари и нямаше смисъл да ръждясва без да работи. Тъй като правих упражнението с внос от щатите, митници и ддс-та, ми беше излязла на по-добра цена от всички други в Европа от този тип. Обявих я в е-бая на цената, на която ми излезе и на втория или третия ден един швед я купи. За съжаление не бях сметнал процентите на пей пел и ибей в цената, та загубих малко пари, но все пак бях доволен. С парите купих цепачка за кожа и някои други инструменти на CS Osborne, та и с нея си блъсках главата доста време но тя поне заработи прилично в крайна сметка.

Месеци по-късно, четейки коментари в една от безбройните ледъркрафт групи в който членувам във фейсбук, отново имаше тема защо тоя типман бос не шие добре. И там един коментар ме гръмна - трябва му стабилна основа. Трябва да е завинтен към стабилна маса, която да не мърда, щото отката му не е малък като дръпнеш ръчката и това му бъзика тайминга. А аз през цялото време го мъчех хванат със стяга към холната масичка.....

Публикувай отговор