Гриндери, лентови шлайфове
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Машини и инструменти" се обсъждат всички машини, инструменти и приспособления, необходими за ножарството.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Машини и инструменти" се обсъждат всички машини, инструменти и приспособления, необходими за ножарството.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Re: Гриндери, лентови шлайфове
На това освен някоя малка бургиика да заточиш ,за друго незнам дали става
Сега ,че Райдера е слаб няма да споря .Но същия без проблем заточвам и оформям стругарските си длета ,всичките до едно правени от пили.При подаване без много натиск машинката си работи добре за цената.За заточване на свредла няма проблем ,все пак май всички знаем ,там натиснеш ли малко по-силно и задържиш повечко време ,свредлото отива за скрап.
Относно тетевенските , наисти на са добри ,но в момента такъв втора ръка върви около 150 кинта.
Другото важно за райдерския е ,че най-добре е да мо смениш камъните с по читави.
Относно тетевенските , наисти на са добри ,но в момента такъв втора ръка върви около 150 кинта.
Другото важно за райдерския е ,че най-добре е да мо смениш камъните с по читави.

Май аз не се изразих ясно
Хора, ще точа брадви, мотики, кръклици - ей такива дреболии. И то даже няма да е точене, а просто забърсване на нащърбеното. Ама разбрах де. За това, за което ми трябва - става 

"-Да помниш, че езикът на мъжа е като ножа – трябва да излиза от канията само да върши работа, а не за играчка. Щото е остър и може да се порежеш."
За приспособен двигател от пералня мислил ли си?
Faber est quisque suae fortunae
Да. Не ми се занимава. А и наличният мисля да го правя на центрофуга. Евентуално на стар циркуляр може да сложа един камък, като резервен вариант.
"-Да помниш, че езикът на мъжа е като ножа – трябва да излиза от канията само да върши работа, а не за играчка. Щото е остър и може да се порежеш."
Не става съвсем ..,"шмиргели"с хвърчене на материал от "колелото"-няма обороти и детайлите основно "копаят"колелото..
По големият "брат" на горепосоченият шмиргел ,върши работа ,обаче, приблизително по-добре.
Тоз"тип и марка шмиргели генерират основно разочарование /е ..и вършат малко работа/,но "големият вариант "е по -добър.
От двигател на пералня не става също .
Имам 3 бр. от различните "модификации"на ....гореспоменатото.
Купи си инструмент ,който няма да ти пречи ./Райдърите правят основно това./
Поздрави бай Васил 
По големият "брат" на горепосоченият шмиргел ,върши работа ,обаче, приблизително по-добре.
Тоз"тип и марка шмиргели генерират основно разочарование /е ..и вършат малко работа/,но "големият вариант "е по -добър.
От двигател на пералня не става също .
Имам 3 бр. от различните "модификации"на ....гореспоменатото.

Купи си инструмент ,който няма да ти пречи ./Райдърите правят основно това./

Отидох при един познат с райдер. Натиснах го с малко брадве...и спря.
Теглих едни псувни и си взех това.

Здравейте, някаква идея дали това нещо ще е читаво и ленти дали ще се намират този размер?
http://www.ebay.co.uk/itm/CLARKE-BELT-S ... 19c6c88099

http://www.ebay.co.uk/itm/CLARKE-BELT-S ... 19c6c88099
Назад в темата има няколко подобни коментирани са, 300 Watt - твърде малко. Пък и конкретния търговец не доставя до България.
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА ЩО Е ГОТОВА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ РАМЕНЕТЕ СИ. Хр.Ботев
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
имам такъв става само за дърво като не го натискаш много
а ленти няма..... размера е 765мм
а ленти няма..... размера е 765мм
-
Здравейте, кажете откъде да се намери голямо бандажно колело или как да се направи!?
Назад в темата има само около 100 варианта.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
Сега погледнах, че будгета ми е 800 вата не запъва като го натиснеш ама това 300 явно наистина е много слабо. Иначе с транспорта от Англия проблема е никакъв.
Едно въпросче и от мен,по точно няколко въпросчета.Та примерно при мотор на 1400 об.мин. колко горе долу трябва да е диаметъра на колелото което е на мотора и задвижва колана,та скороста на колана да е що годе ок?Положката която е зад колана кадето се работи,трябва ли задната част на колана да се търка в нея постоянно или само когато старжеш?И не става ли ролките които са за плосък скос и тая която е за регулиране и обтягане на колана да са от няколко наредени на една ос лагера,смисал колана да върви по лагерите.Става въпрос за 3 колесен гриндер.Благодаря предварително