Питане от новак
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Машини и инструменти" се обсъждат всички машини, инструменти и приспособления, необходими за ножарството.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Машини и инструменти" се обсъждат всички машини, инструменти и приспособления, необходими за ножарството.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Питане от новак
Здравейте колеги,
наскоро си купих ръчно кован нож от инструменална стомана (незнам какъв вид),
въпросът ми е от къде мога да си купя сравнително хубав камък за точене на
въпросния нож. Живея във Варна.
Благодаря Ви предварително.
наскоро си купих ръчно кован нож от инструменална стомана (незнам какъв вид),
въпросът ми е от къде мога да си купя сравнително хубав камък за точене на
въпросния нож. Живея във Варна.
Благодаря Ви предварително.
Re: Питане от новак
Аз ползвам основно DMT D6EF Extra Fine & Fine, имам го от 2-3 години и минавам всичко на него, имам и други диамнати DMT, но не ги ползвам за сега. И ми го донесоха от Щатско на доста по-хуманна цена 

Faber est quisque suae fortunae
- ilio dimitrov
Има един магазин до Нептун виждал съм японски камъни преди време,ако те интересува пиши на лични да ти обясня къде се намира точно.
Благодаря колеги,ilio dimitrov написа:Има един магазин до Нептун виждал съм японски камъни преди време,ако те интересува пиши на лични да ти обясня къде се намира точно.
Въпросният магазин да не е едно малко магазинче на Нептун където продават и ножове Solingen?
- ilio dimitrov
Може и той да е,срещу него има магазин за кучешки храни.
Нека се изкажат и компетентните органи, но за новак в заточването не е ли по-добре да почне с водни шкурки- хем евтино, хем няма да прецака камъка докато се учи.
- Wolven path forge
- Обратна връзка:
Взимай един сиво-син с комбиниран грит от Практикер и един на Макита и започвай да тренираш. Дори и да ги прецакаш пи обща инвестиция от 20-30лв. едва ли ще е проблем. А и тогава заравняваш и започваш пак. Важното е да имаш мерак и да не се отказваш. А най-накрая ще ти писне от тези простотии с точенето на ръка, ще ти дойде акъла и ще си наравиш една острилка с фиксиран ъгъл, та да се рахатясаш.
Аз не съм мързелив, аз съм енергоспестяващ!
За контакт: 0877 687 955 (Viber и WhatsApp)
За контакт: 0877 687 955 (Viber и WhatsApp)
Благодаря колеги,
започвам да се упражнявам естествено с кухненските първо.
започвам да се упражнявам естествено с кухненските първо.
Пък когато и тя ти писне, си купваш един дремел, ще видиш, че чудеса прави...
за дремела шегуваш ли се или аз съм пропуснал нещо ?