Значи хоби тв трабва да е черно бяла телевизия

Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Трудно ще разбереш различния. Въпросите си задаваш със зле прикрит обвинителен уклон - не знам защо ти се плаче от снимките, но предполагам, че ако си поплачеш мъжката ще ти мине. Дивечът е дар от бога, ресурс, който се използва от самото сътворение насетне. Както рибата и растенията - гъби, билки и т.н. Ползва се обаче само от тези,които могат да добият този ресурс. Поради това, че дивечът е най-древния ресурс на земята, именно искрените ловци изпитват атавистична любов и преклонение към него, въпреки, че го преследват и убиват. Преследване и убиване на дивеч далеч не означава неговото изтребване, макар това да се е случвало и за съжаление все още се случва в историята на човечеството.partisan написа:Не съм ловец, не съм "зелен". Исках да стана ловец, ама с годините това се промени. Убивал съм животни за да ги ям. Инак като гледам снимките и ми се плаче. Когато видя диво животно в природата се удивявам. Според мен са много красиви. Аз не бих стрелял. Не искам да коментирам и да раздавам определения. Искам обаче да Ви попитам някои неща, като хора запознати.
1. Защо никъде няма снимки как се захранва? Не се ли гордеете с тая дейност? Случва ли се изобщо? Участвате ли?
2. Борят ли се ловците в България с бракониерите по някакъв начин? Виждал съм ужасяващи снимки от бракониерски лов. Чувал съм много истории. Язовците ядат яйцата на птиците и ги убивате, ама бракониерите правят повече бели. Прави ли се нещо или - лов, ракия у дома?
3. Запознат съм с идеята за вредния дивеч. Не ви ли е тъпо да се убива за някаква кауза и в крайна сметка просто за занимавка. Няма ядене, няма тръпка? Просто ей така щото е вреден дивеч и така трябва. Къде е удоволствието? Изкефих се на язовците. Чекнах в Google. Намерих противоречиви данни за популацията. Някъде пише, че са на ръба, другаде че завземат страната. После едни явно безработни люде се занимават с това да ги вадят от дупките с куки и дим. Къв лов е това? Малко си размих последния въпрос, но бих прочел всякакви коментари.
И последно, знаем в България малко с закъснение се реагира и често информацията се манипулира или просто е грешна. Има ли в ловните дружинки актуална и достоверна информация за популациите на отделните видове? Кой я дава? Отчита ли се тя реално при лова?
Благодаря на тези дето ще ми отговорят. Интересно ми е. И понеже тук не е ловен форум, а ножарски, надявам се колеги ще отговорят и ще запазим добрия тон. Иначе - НАСЛУКА!
Пичага, не се извинявай, тук е форум и всеки има право да си изказва свободно мнението. Куче не гледаш само ти, много от ловците също гледаме кучета. Съответно ценим живота им почти като на човешки същества. За бракониерите казах - те са като крадците понякога, а понякога са например като шофьорите, които спират на забранено. Тежестта на нарушенията е различна - едно е да трепеш нощно време десетки зайци на фар, друго е да превишиш отстрелната норма на пъдпъдък и вместо 15, вземеш че убиеш 20, или например ловуваш с полуавтоматична пушка побираща в магазина 5 патрона вместо позволените 2. Що се касае до това до кога вредния дивеч е вреден - то по принцип вреден дивеч няма. Някои видове са по-приспособими и съответно популацията им нараства неимоверно много за сравнително кратко време, вследствие на което започват да пресират и унищожават други видове, които са ценни, но са по-неприспособими към променящата се среда. Кой следи? Всички, свързани с лова - държавни органи, ловни и природозащитни организации. Последните в България имат понякога принос в това да обявят за защитени видове с огромна популация и нанасящи тежки вреди на други видове като например корморана и дивата котка. Дори ти - в квартала ти няма гугутки, защото има много свраки и за това си станал бракониер - ловуваш свраки без да си придобил право на лов по съответния ред, без разрешение и в забранено място.partisan написа: Наистина ми се плаче като видя убито диво животно. Май е откакто гледам куче.
Основно исках да засегна темата за бракониерите и да разбера кой следи вредния дивеч до кога е вреден.
ами няма много смисъл да се "надуват" бройките от таксацията - и да пишеш 100 чакала (а са реално 10), и да ти дадат бележки за всяка седмица в годината, то в крайна сметка в ловната ти площ си има само 10 и ще си ловуваш само тях. възоснова на отчетеното в преброяването (по някакви формули) се изчислява какъв е действителния брой животни от определен вид и се предвиждат колко и за какъв дивеч бележки ще получи дружинкатаBorisPetrov написа:Да разбирам, че се разчита на "честната дума" на ловджиите?
И кво правим, ако в една дружинка преобласават ловци дето обичат да трепят чакали? Какъв е шансът да има "манипулиране на изборните резултати"?
Няма опасност да ги свършатBorisPetrov написа: И кво правим, ако в една дружинка преобласават ловци дето обичат да трепят чакали?