Кой от къде се снабдява с бронз и месинг ?
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Кой от къде се снабдява с бронз и месинг ?
Отварям темата понеже мен ми е много трудно намирането на материал за гардове и пети сега съм започнал едно леуку от 65г и дръжка за една карбонова Мора класик и се чудя къде да намеря месингова тръба ф30 мм да кажем и ф 20 мм.Нека някой който има идея как може човек да си набави подобни цветни метали да сподели.
Поздрави
Поздрави
Re: Кой от къде се снабдява с бронз и месинг ?
Виж Ангел Стоилов и на скоро имаше тема в която имаше споменати още няколко възможности, пробвай в намиране стомана.
http://tinkoknives.com/ - за ножари
Аз наскоро имах подобен проблем - в сервизите за хладилна и климатична техника няма начин да не им се въргалят хиляди ненужни.
"-Да помниш, че езикът на мъжа е като ножа – трябва да излиза от канията само да върши работа, а не за играчка. Щото е остър и може да се порежеш."
Тц... повечето е мед. В магазина ни има колектори за отоплителна инсталация. Напоследък си мисля, че колкото и да са скъпи ще излезне бая от тях.Agarvaen написа:Аз наскоро имах подобен проблем - в сервизите за хладилна и климатична техника няма начин да не им се въргалят хиляди ненужни.
http://profitherm.bg/pdf_files/6tangi.pdf
Мисля, че на 1" е най-добре, поне за мен. Месинга е дебел и много качествен.

"Всеки го влече чуждата материа и материално деба."
Аз си пазарувам от вторични суровини. Понякога има чудесни находки, друг път.... току що са опразнили контейнерите. Мъка, мъка, мъкаааа! 

Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
При антикварите могат да се намерят разни плакети и табели от едно време които в голяма част от случаите са медни,месингови или бронзови от всякакви дебелини и размери а и антикварите поддават на пазарлък.В София до Александър Невски по сергиите има чудни находки.
Поздрави
Поздрави
Болен съм от същата липса
В Бриколаж има само шинички от порядъка на 10/1 мм, а в Практикер направо са се разминали с медните сплави. Не съм пробвал по вторичните ('баси и майтапа - сега чета закона за отпадъците; да взема да науча нещо, та да ги плаша ли, какво?
) С това ми свършват всичките идеи. И двете! 

pedo mellon a minno
От вторични суровини нещо не щат да продаваъ напоследък.
Закон някакъв бил излязъл и се дърпат.
Закон някакъв бил излязъл и се дърпат.
"На скеитборд не можеш да внимаваш,мой човек."Едно хлапе
- mishmoroka
Аз цветни метали купувам от СТИЛМЕД и СОФИЯМЕД гараискар, имат доста неща. дано съм от полза. 

Търся си мед, месинг или бронз шина или парче, дебело между 1 и 2мм. Някакви идеи?
mishmoroka, от написаните от теб фирми, какви минимални количества си взимал и дали имат такава дебелина.
От на Ангел Стоилов нито за цветните метали, нито за стоманите мога да им разбера дебелината, много некадърно е написано.
Благодаря.
mishmoroka, от написаните от теб фирми, какви минимални количества си взимал и дали имат такава дебелина.
От на Ангел Стоилов нито за цветните метали, нито за стоманите мога да им разбера дебелината, много некадърно е написано.
Благодаря.
НЯМА ВЛАСТ НАД ОНАЯ ГЛАВА ЩО Е ГОТОВА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ РАМЕНЕТЕ СИ. Хр.Ботев
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
"Knívleysur maður er lívleysur maður" - Ферьорска мъдрост
Превод: Човек без нож, е човек без душа
Няма "фили" и "фоби", има хора и боклуци.
колко ти трябва
Дебелината ясна,даваи и другите размери.Давидим можем ли да помогнем.
Re: Въпрос за коване и каляване
един бърз въпрос.Пускам го тука да не пускам нова тема.Може ли някй да ме светне от къде в Пловдив може да се купят разни цветни метали и да не са в промишлени количества де
Става въпрос за разни месингови пръчички и тръбички като за нитове.Може и бронзови.Много ще се радвам ако някой се отзове по бръжко,че още няколко часа съм в града.Благодаря предварително.
Поздрави

Поздрави

Ars longa, vita brevis.
Мосю Бриколаж, Практикер, изобщо големите магазини от този тип. Забравих им имената, но има още 2.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]