Обработка на дърво
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Re: Обработка на дърво
Една суха дръжка, колко време трябва да съхне след нанасяне на водоразтворим байц, преди да се намаже с масло?
Значи, топнах цялата дръжка в бурканчето, понеже не ми се цапаше, с идеятa да я извадя след 30 - 40 с. обаче станаха вече към 36 ч. понеже се отплеснах. Оформена е от буков крак на табуретка, действащ има-няма 30 г. Сечението е около 2х3 см. байца е вносен, некъв AVANTA.
Значи, топнах цялата дръжка в бурканчето, понеже не ми се цапаше, с идеятa да я извадя след 30 - 40 с. обаче станаха вече към 36 ч. понеже се отплеснах. Оформена е от буков крак на табуретка, действащ има-няма 30 г. Сечението е около 2х3 см. байца е вносен, некъв AVANTA.
- sa4mo
в твоя случай - и един мяец може да не стигне..magnus написа:Една суха дръжка, колко време трябва да съхне след нанасяне на водоразтворим байц, преди да се намаже с масло?
Когато човек е глупав,то това е задълго...и когато не знае колко много неща са невъзможни - почва...и ги прави...
Всеки се ражда като другите, обаче умира като себе си

http://sa4moknives.wordpress.com/
Всеки се ражда като другите, обаче умира като себе си

http://sa4moknives.wordpress.com/
Тя маслината и преди маслата е тегава за оцветяване пък след тях, колкото и малко да е изпила няма да хване байца.saxon написа:Някой пробвал ли е да байцва дръжка след маслата и восъците,дървото е маслина?Не ми харесва,светла ми стой дръжката.
Май за по-малко от месец ще стане... ей ся замерих с мултицета, сметките показаха 6-7% влажност.
-
Не зная тука ли му е мястото, но пича показва как се изработва нож за дълбане на паници и лъжици.
МОЯТ ЛЪК - Българският форум за лъкове от естествени материали
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
-
Може да се ползва и Tru oill. Импрегнира достатачно добре. Ползва се за приклади на пушки и измества стари технологи с ленено масло, восъци и други. Има го да се продава и в София вече. Преди го копувахме от вън.
Абре, защо не ми излиза отговора?
Исках да пусна снимки, ама не ми дава, а ножките станаха добре и без вакум...
Ама, тук: https://www.facebook.com/groups/old.pocket.knife/ може да се види резултата.
Исках да пусна снимки, ама не ми дава, а ножките станаха добре и без вакум...
Ама, тук: https://www.facebook.com/groups/old.pocket.knife/ може да се види резултата.
Tru oill се нанася след лениното масло и восъците и после се полира с шел лак и 0000 гъбички . За скъпи приклади и ножове.За ножовете не е необходимо освен ако са правени да красят някоя Витрина.Явор Боцин написа:Може да се ползва и Tru oill. Импрегнира достатачно добре. Ползва се за приклади на пушки и измества стари технологи с ленено масло, восъци и други. Има го да се продава и в София вече. Преди го копувахме от вън.
IN VINO VERITAS
Ай сиктир бе Тинко!?!?!
Ебаси космоса!?!?!
Уникална красота!
Поздравления! 

-
Тинко,Тинкоооо........
Много грозно тва бе.
Извънземна технология ли ползва, що ли???
Много грозно тва бе.
Извънземна технология ли ползва, що ли???
"На скеитборд не можеш да внимаваш,мой човек."Едно хлапе
Тинко, това не е дърво. Поиграл си си с фотошопа.
На живо е още по-красиво.

На живо е още по-красиво.

Назаем давай толкова, колкото си сигурен, че няма да ти върнат.
Много добре е станало, Тинко. От кои цветове стана? В смисъл байц, смола.