Мечтание за катана
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Правила на форума
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Във "Майсторски форум" се обсъждат занаяти, методи, технологии, материали, свързани с изработката на ножове.
Моля, преди да бъде зададен въпрос да се прегледат съществуващите теми. Функцията "Търсене" на форума може да Ви е от помощ!
Re: Мечтание за катана
Мишо, и за миг не се съмнявам в професионализма ти, декларирал съм го в първото изречение на предния ми пост, просто си разсъждавам на глас.
И аз бях поочуден от това извиване. Пък и не съм се засягал. То така или иначе си е провал... професионално изпипан. 

Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
-
Тая приказка, че човек се учи докато е жив, никак не е случайна.
Благодаря, Гого.
Благодаря, Гого.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]
woody написа:Тая приказка, че човек се учи докато е жив, никак не е случайна.

Уди мисля че провала за който говориш не е такъв ,а това е просто още една крачка към целта.На японците им се получава защото са десето или петнайсто поколение потомствени ковачи.Така че

Откъде я извади Гого тази анимация

-
Да не мислите че съм се отказал?
Ами-и-и-и-и. Това си е толкова хубаво упражнение...
Оставих острието да си почине малко и се заех с Цубата.
Парче мед.

Дебелината му е 5 мм.

Оформяне, дупчене. Малко изкопаване.

По това време се занесох на пленера вСопот. Смятах там да инкрустирам разни нещица по цубата.

Нали съм си мързеливец обаче, единственото, което свърших, беше да изпиля холкерите по ръбчетата и да изрежа с трионче мотивите за инкрустиране.

Иначе подялках малко с всяка една от машинките... Колкото да им съсипя мострите.
Щом се прибрах подхванах за разнообразие тази джаджа в началото на острието. (забравих как и беше името.

Изрязах и на нея нещичко, което смятам после да запълня с черен полимер.

Накрая, ей така за идеята, оксидирах чрез нагряване медта. Колкото да видя евентуалния цвят.

Следва инкрустирането........ Ама друг път.

Ами-и-и-и-и. Това си е толкова хубаво упражнение...
Оставих острието да си почине малко и се заех с Цубата.
Парче мед.

Дебелината му е 5 мм.

Оформяне, дупчене. Малко изкопаване.

По това време се занесох на пленера вСопот. Смятах там да инкрустирам разни нещица по цубата.

Нали съм си мързеливец обаче, единственото, което свърших, беше да изпиля холкерите по ръбчетата и да изрежа с трионче мотивите за инкрустиране.

Иначе подялках малко с всяка една от машинките... Колкото да им съсипя мострите.
Щом се прибрах подхванах за разнообразие тази джаджа в началото на острието. (забравих как и беше името.

Изрязах и на нея нещичко, което смятам после да запълня с черен полимер.

Накрая, ей така за идеята, оксидирах чрез нагряване медта. Колкото да видя евентуалния цвят.

Следва инкрустирането........ Ама друг път.

- ZmeiGorski
3:42h посред нощ ...
Още гледам снимките, прочитам пак темата и подсмърчам....
Още гледам снимките, прочитам пак темата и подсмърчам....

-
Следващия етап беше да се изкопае в медта "гнездо" в което да се инкрустира клончето.

Общо взето доста пипкава работа. Първото ми се получи малко по широко на места. Добре, че
медта е мека. Наложи се да си изработя специално инструментче с което след инкрустирането,
да пречукам медната основа, така че да пибере всички луфтове.

Така или иначе стана. При второто бях по-внимателен и нямах такъв проблем. Общо взето
номерът е клончето да се изреже малко по-широко, а леглото в което ще се инкрустира с точния
размер. След това излишъкът се изпилява. Така се получава абсолютно точно.

Накрая инкрустирах няколко цветчета и пъпки от стерлингова сплав, месинг и мед.

За канията и дръжката се спрях на една дъска за паркет от жатоба. Това е някакво червеникаво
дърво с бразилски произход.

След като изкопах в двете парчета силуета на острието, изрязах едното парче по размер и
после ги подлепих.

Изрязах и другото парче. Голямото търкане беше почти един пълен ден.

Накрая стъкмих и дръжката.

Сега пак ще чака, че още не съм измислил как да я финиширам.
Няма да е с класическите оплетки всеки случай.

Общо взето доста пипкава работа. Първото ми се получи малко по широко на места. Добре, че
медта е мека. Наложи се да си изработя специално инструментче с което след инкрустирането,
да пречукам медната основа, така че да пибере всички луфтове.

Така или иначе стана. При второто бях по-внимателен и нямах такъв проблем. Общо взето
номерът е клончето да се изреже малко по-широко, а леглото в което ще се инкрустира с точния
размер. След това излишъкът се изпилява. Така се получава абсолютно точно.

Накрая инкрустирах няколко цветчета и пъпки от стерлингова сплав, месинг и мед.

За канията и дръжката се спрях на една дъска за паркет от жатоба. Това е някакво червеникаво
дърво с бразилски произход.

След като изкопах в двете парчета силуета на острието, изрязах едното парче по размер и
после ги подлепих.

Изрязах и другото парче. Голямото търкане беше почти един пълен ден.

Накрая стъкмих и дръжката.

Сега пак ще чака, че още не съм измислил как да я финиширам.

Няма да е с класическите оплетки всеки случай.

- ZmeiGorski
И не само за окото.M.G написа:![]()
Радост за окото Уди
Оставам безмълвен пред това, което правиш Уди.