дядоБлаго написа:тия ножки мен лично ми харесват.много са елегантни,още като го видиш си личи , че е японско в тоя сайт има некви двойни цени,ако некой се интересува ша схване за кво става въпрос: http://www.japaneseknifedirect.com/MCUSTA.html
Точно тази японска елегантност ме кефи. Благодаря за линка.
Макар и с монолитно острие от VG-10, без дамасково покритие и без клипс за закачане моя си е мой .
MC-12 Tactility/леко съм пристрастен към тая думичка/ Elite Folder Series.
То и снимката не е стока де:
EDIT:
zlatolin написа:Защо твоят няма клипс, мисля, че за модела се полага ... ?!
Виждал съм този модел с клипс, но няма значение, ножката е готина - Честито !
Ами, като за почти без пари, толкова. Иначе е нова.
Помня в трети клас, след две седмици реване и тръшкане за червени апрески, как им се радвах, като ми ги взеха, даже исках да спя с тях .
Последно промяна от magnus на 16 Апр 2010, 17:34, променено общо 1 път.
magnus написа:Макар и с монолитно острие от VG-10, без клипс за закачане моя си е мой .
MC-12 Tactility/леко съм пристрастен към тая думичка/ Elite Folder Series.
То и снимката не е стока де:
Защо твоят няма клипс, мисля, че за модела се полага ... ?!
Виждал съм този модел с клипс, но няма значение, ножката е готина - Честито !
Новите шайби на Mcusta:
Всъщност не знам до колко са нови. Всичките им сгъваеми модели до колкото знам, са с тефлонови шайби, а всички които съм имал до сега и съм виждал на живо са били бели. Показаните са от една скорошна бройка, модел MC-0123. Пак са тефлонови, само дето са по-фешън с това "назъбване" от вътрешната страна, за разлика от предишните които съм розглобявал с обикновенните кръглички.
Доста е писано за калпавите крепежни елементи, с които са сглобени тия ножки. Много потребители се оплакват, как след първото разчарколяне, винтове и спейсъри остават без резба. Някъде съм чел, че производителя не препоръчва да се разглобяват, връзват си и те гащите с разни гаранционни условия, както и много други фирми. Алуминиева сплав, или титан ползват за крепежите? - май е алуминий... това не е толкова фатално, но поне да бяха сложили стоманени елементи на стоп-щифта и оста - ама не и тях не ги лови магнит за съжаление:
Накратко обяснение, 'щото фокуса не знам къде е, пък нерви за дублаж нямам, а и вече е сглобен.
Горе-долу се различават отделните части, вижда се и кое се "лепи" от магнита.
Самото разглобяване не е философия, повечето сте го правили предполагам, нищо интересно няма, само малко повече внимание и без излишно напъване. На някои винтове имаше фиксатор, на накои не. Фиксатора беше с бял цвят, той май най-слабо държи в сравнение с червения и синия - поне моите наблюдения са такива. Най-гадно според мен е, че стоп-щифта не е стоманен. Като повечето юзъри и аз се кефя на летящо острие, което щраква при отваряне... кога обаче ще се подбие щифта от ударите по него, леко ме тормози този въпрос?
не мога да ги възприема като ножки за ползувание - иначе да седят у джеба на някой костюмарин, да отварят пликове с пачки и тухли с бел прах, да режат сютюени и журтайери -