cold steel rajah 2 - реплика

Обща дискусия за фабрично произведени сгъваеми ножове, фирми, модели. Впечатления, снимки, коментари, тестове.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
praetorian
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Мар 2015, 22:19

cold steel rajah 2 - реплика

#1 Мнение от praetorian » 27 Яну 2017, 22:49

Здравейте, ножомани. Реших се и аз да направя едно кратко ревю на продукт на китайската индустрия.И така, представям ви реплика - клон на известната Раджа на Колд стийл. В случая става въпрос за китайски клон на модела, а не точно копие на оригинала.
Изображение . Тук в случая няма оригиналния Триад -лок на острието, изпълнението е в класически лайнер лок.
Малко първи впечатления от ножа : Много кадърно направен, добре измислен. С чирени от G-10 и стоманени лайнери, шайби от бронз. Абсолютно никакъв луфт и добре центрирано острие.Лежи идеално в ръката, имаш усещането за як, солиден нож, какъвто е и всъщност. Дебело 3,8 мм острие, доста добре "заводски"заточено.Целия нож е дълъг 28 см, с острие 12 см от стомана 440 С /заявена е D2, но ккато казва моя приятел Божо - китаеца е подла твар, всичко може да напише :D . Изключително удобен захват. Отваря се "на ура" при вадене от джоба с джаждата прикрепена на острието /да ме прощавате, забравих как се казва/.Настърча съвсем леко от джоба, колкото да не разберат, какво мачете сте навряли там. Сяда се удобно без да пречи.Клипсата не е просто тънка тенекийка, а е направена от бая дебело джелезо, което държи стабилно. Ножът пристига с калъф от от кордура, който за нищо не става, макар да е доста добре изработен.Просто ако го закачите на колана си все едно някаква чанта носите.
Накратко - в джоба си имате мини брадва, с масивно острие.Нож, който може да се ползва ползва както за груби, така и за по - фини операции - от сечене на не много дебели клони до чегъртане на клечки за зъби и разфасоване на добитъци.
Малко снимки /ПП на едната е сниман до Опинел 12, на другата - до HTC desire 310.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Нека добавим и цената от 28 долара с безплатна доставка до България. Да ме прощават господата от Колд Стийл, но специално тази китайска версия е като че ли доста по - удобна за носене в градски условия. Не,ч е бих отказал да притежавам и оригиналната версия, но не бих дал толкова пари за сгъваемо кукри за в гората при положение, че си имам фиксирано и ми върши същата работа.

Публикувай отговор