Две ножчета от мен,

Горното - стомана 1,2379, шляпано от мен, закалено пак от мен в огнището на 1050гр. (като градусите са по цвят светло жълт, който отговаря на около 1050гр. по таблицата), отпуснато във фурната на 200гр. за два часа един цикъл, дръжка - месинг (за който съм изключително благодарен на Ивайло Митев) и наплив (какъв ами не помня дървото го рязах преди повече от две години и не помня

) обработен с азотна киселина, бъркоч от ленено масло и пчелен восък.
Острието е дълго 91мм, широко 25мм и 3мм дебело, като изтънява към върха. Дръжката д124мм. широка от 15мм до 18мм в края.
Второто ножче: стомана СРМ D2, шлайфано, закалено от Тинко, плосък скос с минимален вторичен. Дължина на острието 86мм, ширина 18мм и дебелина 2,5мм. Дръжка: чирени чимшир (стана ми едно от любимите дървета за ножчета) лепени, нитове месинг и тръбичка пак месингова дължина 110мм, широка 13 към 16мм. Ножчето е копирано от едно ножче на Хатори.