Преди всичко искам да благодаря на клиента за търпението и доверието! Човекът си поръча нож през февруари, през март ми изпрати стоманата, чака търпеливо да се накумя да започна да правя ножа, изчака после още малко да го довърша, после реши да му изкова един канадец, чака го и него, изчкака да направя втори път дръжка и най-накрая девет месеца по-късно (една жена износва и ражда бебе за времето за което аз правя нож

) ножът е вече готов. И през цялото време нито веднъж не се обади да ме пита какво става, нито веднъж не попита кога ще съм готов! Пожелавам всекиму такива клиенти!
Да си призная честно, приех поръчката, защото не бях правил нищо подобно, а се бях наканил да се пробвам. Освен това не бях работил с такава стомана и най-накрая - не бях ковал канадец. Стоманата е 8670, еквивалент на L6. Шината е дебела 8мм. Като пристигна първата ми мисъл беше "В какво се забърках!". След това се престраших и започнах да работя. По едно време се бях замислил да хвана да изкова някое малко парченце от изрезките, но се чухме с човека и той поиска да му изкова един канадец от тази шина и даже ми предложи да си отделя едно парченце за мен. Изковах ножа с най-голямо удоволствие. Мога да кажа, че тази стомана се обработва много лесно и се кове като глина. При закаляването следвах точно режима, който ми беше изпратен и твърдостта беше ~59HRc (мерено по малкия нож). Но стига толкова словоизлияния, ред е на няколко снимки.