Далекобоен фенер Astrolux FT03 с диод Luminus SST40

Всичко, което ви е нужно за по-доброто пребиваване сред природата.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
Marto.L
Мнения: 155
Регистриран на: 13 Мар 2018, 21:02

Далекобоен фенер Astrolux FT03 с диод Luminus SST40

#1 Мнение от Marto.L » 09 Фев 2021, 12:47

Това е сравнително компактен хвъргач, тоест големината му е колкото Convoy L2 или L21A. Това е максимума който бих ползвал лично, нагоре стават само за стоене по шкафовете, но това си е мое мнение. Използва диод Luminus SST40, има избор на цветова температура, 5000к е най - добрия вариант за общо ползване. Батерията която използва е 26650 (високоразрядна с поне 10А постоянен товар). В комплекта има и преходник за 18650, събира и 21700 но тя ще клопа леко. Управлението на фенера е с един e-switch(електронен бутон), който има диоди за подсветка. Използва фирмуера NarsilM който за такива далекобойни фенери за мен лично е най - добрия избор. По подразбиране е настроен на рампинг(режимите са плавно увеличаване или намаляване на светлината до избор на исканата сила), двоен клик от включено или изключено положение е турбо режима, задържане на бутона от изключено положение е Moonlight мод. Три клика от изключено положение са проверка на батерията, 4 клика - заключване, 5 клика е моментари мод(турбо режим при който управлението е докато натискаш бутона свети, пускаш гасне, няма никакви други опции) и от него се излиза само с развъртане на капачката за да се прекъсне тока към драйвера. Но фирмуера позволява фенера да се настрои на няколко режима, да му се пуснат строубове, само 100%(турбо), настройки кога да сваля режим - да се свали с таймер, по температура или да се изключи изобщо свалянето на режим(изключително непрепоръчителна опция),....и т.н. Общо взето фирмуера е изключително гъвкав в това какво се желае от потребителя и може да се настрои по негови критерии.

Изработката е на ниво, алуминиева сплав(има и медна и месингова версия) с анодизация, като има доста опции - син и зелен цвят, тактически стоманен пръстен за главата(възможност и за черен пръстен със зелено или синьо тяло), калъф специално за модела. Стъклото е антирефлекторно, качествени пружини откъм драйвера и двойни пружини откъм капачката, и най - важното за далекобоен фенер - гладък голям сравнително дълбок рефлектор.

В комплекта има дръжка за ръка, преходник към 18650, допълнителни пръстени и упътване за управлемие на NarsilM фирмуера.

Една от екстрите на фенера е порта за зареждане USB Type C с който няма нужда да се вади батерията за да се зареди. Но заради това фенера има рейтинг на водоустойчивост само IPX7 - понася само леко потапяне във вода. И трябва да се внимава винаги капачето на порта да е сложено на мястото си.

Малко характеристики на Astrolux FT03:
2400 лумена
190,000 кандела
875 метра далекобойност по ANSI
170mm(дължина)*69.5mm(диаметър на главата)*34.5mm(диаметър на тялото)

В тези размери фенера има прилична сила от 2400 лумена(на турбо разбира се), диода е общоизвестния SST40 и заради големия рефлектор има много добра далекобойност. Прави много добре концентриран лъч като и страничната му подсветка е добра. Общо взето за размерите си този фенер свети забележително добре и далеч, като възможността за избор на 5000к температура е много добра опция. С огромната си батерия постига и доста добро време на светене на по - ниските си режими. Фенерчето е идеално за всякакви дейности, не само за далекобойност заради добрата си странична подсветка. Но като цяло си е ловно - охранително - риболовно ориентиран. Или просто за кеф :)

И малко снимки:
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Публикувай отговор